Masterclass Peter Joosten over ZorgInnovatie Technologie

Wat zijn de gevolgen van nieuwe technologie zoals virtual reality, sensortechnologie, robotisering, kunstmatige intelligentie en biotechnologie op de gezondheidszorg? Digitalisering en technologisering van de wereld heeft onmiskenbare consequenties voor de zorg, patiënten, zorgverleners en zorgorganisaties. Van ziekenhuizen tot gehandicaptenzorg, ouderenzorg, de GGZ en direct betrokkenen zoals overheden, verzekeraars en het bedrijfsleven. 

Tijdens deze masterclass komen dan ook technologische ontwikkelingen en oplossingen aan bod die iedereen binnen de gezondheidszorg zou moeten kennen. Peter zal op een interactieve manier zorgen voor inspiratie, nieuwe inzichten en tools om direct mee aan de slag te gaan. 
Daarnaast gaat hij met de groep in op ethische en morele vragen waar we nu al over moeten nadenken en met elkaar over moeten praten, zoals privacy, informatiebeveiliging en mensverbetering.

Programma Masterclass
15.30 uur  –  Ontvangst
16.00 uur  –  Start masterclass Peter Joosten
17.00 uur  –  Netwerk- en koffiepauze
17.30 uur –  Vervolg masterclass
18.15 uur  –  Walking diner
19.30/20.00 – Einde


Peter Joosten
MSc. is biohacker, spreker en toekomstdenker. Hij heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. In 2019 ronde hij de opleidingen bio-ethiek aan de Università Europea di Roma (Italie) en de Biohack Academy aan de Waag Amsterdam af. In 2020 volgde hij de opleiding wetenschapsjournalistiek. 

Naast blogger en podcaster (Biohacking Impact podcast) is hij keynote spreker bij diverse bedrijven, instellingen en evenementen, waaronder TEDx, UMC Utrecht, Martiniziekenhuis Groningen, Vilans, het Zorginstituut, ’s Heeren Loo, Hilverzorg, Sint Maartenskliniek, KPN, Etos en ASML.

Hij is auteur van het boek Biohacking (2018) en Supermens (2019). Als gastdocent is Peter verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction) en de Next Nature Academy (thema: mensverbetering).

Peter wordt daarnaast regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en magazines over biohacking en de impact van technologie op de mens (waaronder RTL5, BNNVARA, Radio 1, Men’s Health, BNR Nieuwsradio, Volkskrant, Tegenlicht en De Correspondent).